Mézeskalács

Minden évben nagy siker, és megunhatatlan. Egyszerű, gyors, és elronthatatlan.

Ez az én mézeskalács receptem:

Hozzávalók:img_1555.JPG

- 1 db tojás

- 5 dkg porcukor

- 10 dkg méz

- 1,5 csapott evőkanál tejföl 

- 2 dkg olvasztott vaj

- 3 mokkáskanál mézeskalács fűszerkeverék

- 25 dkg teljes kiőrlésű liszt vagy fehér liszt

- 0,5 teáskanál szódabikarbóna

Elkészítés:

1. Készítsük elő az alapanyagokat, és az eszközöket. Ehhez a recepthez szükségünk lesz konyhai mérlegre, tálakra az alapanyagokhoz és magához a tésztához, evőkanálra, teáskanálra, mokkáskanálra, nyújtódeszkára, nyújtófára, tepsire, sütőpapírra, konyharuhára, és tetszőleges méretű, formájú kiszúrókra.

2. Mérjük ki a hozzávalókat.

3. Első lépésként a tojás keverjük el a porcukorral.

4. Majd adjuk hozzá a mézet, a tejfölt, és az olvasztott vajat. A vajat mikróban pár másodperc alatt olvasszuk fel, de vigyázzunk rá, hogy amikor a többi hozzávalóhoz öntjük, már ne legyen meleg. Ha túl meleg a tojás könnyen kicsapódik, ami nem túl szép látvány.

5. Ha eddig megvagyunk, akkor adjuk hozzá a többi hozzávalót is, ami a mézeskalács fűszerkeverék, a liszt, és a szódabikarbóna. Ne ijedjünk meg, ha a tésztánk állaga kicsit ragacsos, ez, a méz miatt, teljesen rendben van.

6. Most fedjük le a tálat konyharuhával, és 1 órára tegyük a hűtőbe.

7. Ezalatt az idő alatt tegyünk a tepsibe sütőpapírt, készítsük elő a deszkát és a nyújtófát, a kiszúrókat, valamint egy kevés lisztet a nyújtáshoz. Kapcsoljuk be a sütőt 180 C-ra, és légkeveréses funkciót használjunk. 

8. Ha letelt az 1 óra, vegyük ki a hűtőből, és borítsuk a liszttel megszórt deszkára. Gyúrjuk át, majd nyújtsuk ki kb. 0,5 cm vastagságúra. 

9. Kezdjük el kiszúrni a formákat, de minden kiszúrás előtt mártsuk lisztbe a kiszúrónkat, hogy biztosan kijöjjön a formából.

10. Amikor a tepsink megtelt, tegyük a sütőbe, és ne menjünk messzire, mert pár perc alatt meg is sülnek a mézeseink. Amint a szélük elkezd pirosodni, már ki is vehetjük, mert biztosan megsültek.

11. Ízlésed szerint díszítheted. Én nem szoktam, mert szerintem így, önmagukban is, gyönyörűek. És annyira hamar elfogynak, hogy sajnálok annyit bíbelődni a dekorálással.

Remélem tetszett a recept, és kipróbálod. Köszönöm, hogy elolvastad, és szeretettel várlak vissza legközelebb is.

Niki

A bejegyzés trackback címe:

https://puszedliiii.blog.hu/api/trackback/id/tr8313405745

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Puszedli

Friss topikok

süti beállítások módosítása