Mézeskalácsos piskótatekercs

Imádom a piskótatekercset. Ezerféle módon elkészíthető, gyors és nagyon egyszerű. Nem mellesleg pedig nagyon nagyon finom.  Kezdőknek is bátran ajánlom! 

Most egy mézeskalácsos tekercset szeretnék bemutatni, amit azért szeretek, mert nagyon krémes és egyszerű elkészíteni.

Hozzávalók

Piskótához:

- 5 tojásimg_1627_1.JPG

- 100 g liszt

- 100 g cukor

- 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor

- csipet só

Krémhez:

- 3 evőkanál porcukor

- 65 g puha vaj

- 300 g mascarpone

- 2-3 kávéskanál mézeskalács fűszer

Díszítés: (tetszőleges)

- étcsokoládé

- dekorcukor/csokipasztilla stb.

Elkészítés

1. Készítsük elő az eszközöket, és a hozzávalókat. Szükségünk lesz konyhai mérlegre, min. 4 db tálra, fakanálra, evőkanálra, teáskanálra, sütőpapírra, tepsire (30x40 cm), nedves konyharuhára, szűrőre/szitára, kézi mixerre/habverőre/robotgépre.

2. Kapcsoljuk be a sütőt 180 C-ra, légkeveréses funkciót használjunk.

3. Mérjük ki pontosan! a hozzávalókat.

4. A kimért lisztből vegyünk ki egy evőkanállal. (Ezt tegyük vissza a zacskóba, erre nem lesz szükségünk)

5. Egy evőkanál kakaóport keverjünk össze a liszttel, majd az egészet szitáljuk át.

6. Készítsünk elő két tálat a tojásoknak. Válasszuk szét a tojásokat (erről a műveletről korábban írtam), az egyik tálba tegyük a fehérjéket, a másikba pedig a sárgájákat.

7. A sárgájához keverjük hozzá a cukrot.

8. Ezután tegyünk egy csipet sót a tojásfehérjébe, és verjük kemény habbá (erről is írtam korábban) a kézi mixer segítségével.

9. Ha ezzel elkészültünk, tegyük egymás mellé a sárgájás, a fehérjés, és a lisztes tálakat. 

10. A sárgájához, gyors mozdulatokkal, keverjünk egy kevés fehérjét (kb. 1 evőkanál).

11. Ezután apránként, már nagyon óvatosan és lassan, körkörös mozdulatokkal keverjük a sárgájához a lisztet, és a maradék tojásfehérjét.

12. A tepsit béleljük ki sütőpapírral, és öntsük rá a kész tésztánkat. Egyengessük el, és mehet a sütőbe.

13. Nedvesítsünk be egy konyharuhát, és terítsük ki a pultra. Ebbe fogjuk feltekerni a piskótánkat.

14. Amíg a piskótánk sül, elkezdhetjük készíteni a krémet. Ehhez keverjük össze a mascarponét, a puha vajat (mikróban olvasszuk, ha hideg), a porcukrot, és a mézeskalács fűszert. Tegyük a hűtőbe egy kicsit dermedni.

15. Tűpróbával (korábban írtam róla) ellenőrizzük a piskótát, és vegyük ki a sütőből.

16. Borítsuk ki a nedves konyharuhára, húzzuk le a sütőpapírt, és a konyharuhával együtt tekerjük fel. Hagyjuk így kihűlni.

17. Ha kihűlt tekerjük ki, és kenjük meg a krémmel, majd tekerjük vissza (már a konyharuha nélkül).

18. Ha maradt krémünk kívülről is megkenhetjük, és tetszőlegesen díszíthetjük. Reszelhetünk rá étcsokoládét, megszórhatjuk tortadarával, vagy dekorcukorral.

Remélem kedvet kaptál hozzá, és te is kipróbálod ezt a receptet. Ha bármi kérdésed van, fordulj hozzám bizalommal.

Köszönöm, hogy elolvastad, és szeretettel várlak vissza legközelebb is.

Niki

A bejegyzés trackback címe:

https://puszedliiii.blog.hu/api/trackback/id/tr2213474245

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása